اینجا از وقتی تعداد افرادی که گیاهخوار شدن زیاد شده، رستورانها سعی کردن غذاهایی گیاهی با شکل و طعم خیلی شبیه گوشت درست کنند.به طور مثلا الان خیلی از فستفودها وجیبرگر (برگر گیاهی) رو هم به منوشون اضافه کردن که با اینکه کاملا گیاهی است ولی ظاهرش بسیار شبیه همبرگرهای گوشتی است، و مزهاش هم به همبرگرهای گوشتی نزدیکه.
چندروز پیش با گروهی از دوستان - جای بقیهی دوستان خالی - در حین خوردن کباب کوبیده در یک رستوران ایرانی پیشنهاد دادم که شاید وقتشه ایرانیها هم ورژن گیاهی غذاهای محبوبشون رو تولید کنند. مثلا چرا ما «وجیکوبیده» نداشته باشیم؟
سوال بنده تمام نشده بود که یکی از دوستان سریع توضیح داد که همین الان نیمی از کبابهای کوبیدهی داخل عملا وجیکوبیده است و از مخلوط نون خشک و سویا و سایر محصولات گیاهی تولید میشه. کمی بعد که بیشتر دقت کردیم فهمیدیم که کوبیدهای که ماهم در ینگه دنیا مشغول تناولش هستیم وجیکوبیده است. اون شب همگی ما تعهد رستورانداران ایرانیِ داخل و خارج کشور به تغذیهی سالم گیاهی، و اهتمام تاریخی آنان به پیشگیری از گرمایش زمین با مصرف کمتر گوشت را ستودیم.